Pidgin X strijkt neer in Zwolle!

Na twee succesvolle edities in Leeuwarden en Groningen, was het de beurt aan Zwolle. Begin 2022 werd het Pidgin Zwolle opgericht in samenwerking met Wintertuin.

Zwolle

Over Pidgin Zwolle

Om woorden uit alle talen en dialecten in Zwolle te verzamelen, ging Ahilan met inwoners uit verschillende taalgroepen in gesprek. Welke verbinding voelen zij met de taal die zij thuis spreken? Wat gebeurt er met je als je in het dagelijks leven een andere taal dan je eigen taal spreekt?

Festival Het Tussenland

Mambo (hallo)! Op 4 en 5 juni presenteerden de oprichters van het Pidgin Zwolle de nieuwe taal in de vorm van een tweedelige audiotour en een pidgin-les op festival Het Tussenland plaats in Zwolle. Hoe ging dit? Projectmedewerker Laura van Eck was erbij en schreef een blog over de presentatie. Nieuwsgierig? Lees de blog hier.

Op online literair platform Notulen van het Onzichtbare, van Wintertuin, lees je alle columns die projectmedewerkers Laura van Eck en Nick Felix over Pidgin Zwolle schreven.

De deelnemers

De groep deelnemers van Pidgin Zwolle is zo enthousiast over het project en de samenwerking, dat ze hebben besloten om maandelijks te blijven afspreken. Zo ontstaat vanuit het project een nieuwe taal, maar ook nieuwe vriendschappen. Ra-eidja!